top of page

Guy Ritchie tip filma


Poslušaj emisiju:
Autor, Auteur, Aotearoa, Atrofija -- puno je riječi koje započinju na A i sadrže T i R, a za Guya Ritchiea se svakako može iskoristiti jedna od njih. On je jedan od rijetkih modernih redatelja kojemu se često prištuca. I to ne samo zato što ima vlastitu pivovaru nego i radi izjava poput: “Ovo k’o da je Guy Ritchie režir’o.”


Što to znači i što je zapravo “Guy Ritchie tip filma” pitanje je koje muči otprilike svakog trećeg nadobudnog redatelja odraslog početkom 21. stoljeća kad je šarmantni šahist nastupio na scenu i zdrpio nam srca šarmom mladog Vinnie Jonesa. Pokušat ćemo biti detektivi i odgonetnuti odrednice Ritchiejevog stila. Proći ćemo njegovu filmografiju i pokušati biti gospoda koji ne osuđuju, već kritički analiziraju… pokušat... Pripremite se na brze rezove, boks, šah, pse, Jasona Stathama s kosom i više od 2 nabijene puške i vidimo se u Videoteci. Izbjegavajte metke putem.Popis pjesama:

THE STRANGLERS - GOLDEN BROWN

DANIEL PEMBERTON - GROWING UP LONDINIUM


Jingle i glazbena podloga:

Andrej Virant Sadiković / Solfeggio


Poludiš kad kazeta nije premotana?

Padneš u očaj kad nema rezerviranog filma?

To su simptomi videotekara u nastajanju, žao nam je...


Dok se ne pomiriš s tim, evo ti par linkova dodatnih materijala o Ritchieju:


The Guy Ritchie Way of Filmmaking - How to Make an Action Comedy


Snatch - Making of


Guy Ritchie talking about "Snatch" twenty years later


"Star" - kratki promo film za BMW


Guy Ritchie - The Joe Rogan Experience
Ako ti se svidjelo i imaš volju podržati nas donacijom, možeš to učiniti preko Keks Paya ili Revoluta na broj 095 197 6300.472 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page