top of page

TRACK01: Jamie XX

Poslušaj emisiju:


Jamie XX je prvi na redu u ciklusu Diskoverija. S obzirom na to da je od malih nogu u svom obiteljskom okruženju bio okružen dobrom glazbom, nije neobično što je upravo i on sam u tom smjeru nastavio. Iako je introvert, našao je svoje mjesto pod reflektorom (doduše, djelomično obasjan) prvo sa svojim prepoznatljivim stilom u grupi XX, kasnije i kao solo autor i DJ.


Mnogo žanrova je utjecalo na zvuk koji danas proizvodi, pa ćemo baš zato posvetiti se tim utjecajima/inspiraciji koja je poslužila u njegovom stvaranju u zadnjih 10ak godina. Emisija je napravljena na način da se radi osvrt na određeni utjecaj u kojem se komentira pozadina te inspiracije, a nakon toga ide blok od dvije pjesme. Prva pjesma u bloku predstavlja inspiraciju, a druga potvrđuje tezu.


Nadam se da ćete uživati ili barem čuti neki utjecaj koji će i na vas utjecati ili vam se vrtiti po glavi. Do slušanja :)


Popis pjesama:

GILL SCOTT HERON - I’LL TAKE CARE OF YOU

GILL SCOTT HERON AND JAMIE XX - I’LL TAKE CARE OF YOU

PLAID - EYEN

THE XX - INTRO

BURIAL - NEAR DARK

RADIOHEAD - BLOOM (JAMIE XX REWORK PART 3

PORTISHEAD - WANDERING STAR

THE XX - DANGEROUS

FOUR TET - PLASTIC PEOPLE

JAMIE XX - SLEEP SOUND

ORBITAL - BELFAST

JAMIE XX - GOSH JAMIE XX - IDONTKNOW


Zvuk montirao i uređivao:



Ako ti se svidjelo i imaš volju podržati me donacijom, možeš to učiniti preko Keks Paya ili Revoluta na broj 095 197 6300.



343 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page